There was an error in this gadget

Friday, 30 December 2011

LOVE !



thankx to ibu ! hip2 , syg ibu ! arytuh ibu belikan sye blackberry curve . katanya sebab 
dapat pergy STPM ! so , tuh hadiah nyer . fyuh ! syukur kepada tuhan , alhamdulilah ! pemohonan sye 
diluluskan . herm , insyallah ! lepas nier ayda dpat kenal dengan lebih rmai orng luar ! doakan 
sye eh ! ibu and ayah , abg ! i will do my best at new school ! :)


THE END !

Adira-Lara Lagi HQ with lyrics

jyeah ! ~



yeah ! arytuh pergy a'famosa water world ! best giler !
terima kasih ya allah sebab ary khamis tuh tak hujan . bersyukur sngat ! :)
tuh laa gmbar sye , dekat ats tuh . gmbar ats tuh wktu bru smpai . 
yg dekat bawah tuh pulak baru nk balek . haha , dekat 6 jam jugak laa berendam !
t0 all my cousin , thankx sngat sebab sudi ajak atul follow korng . terutama skali .
to my beloved cousin , faiza ! huhu , thankx dear ! and to kak elly , terima kasih bnyak .
sebab dah jdy driver ktaorng sepanjang hari . haha ! terbaek !


THE END !

Thursday, 22 December 2011

salah faham !



hidup sye di control oleh ibu ! dengan saper saya berkawan sumer nyer ibu marah . mcam hari tuh ibu cakap saya tak boleh nak berkawan dengan budak-budak lagi sebab saya dah besar . dier orng tuh kechik lagi . tak sesuai dengan kau ! oke fine ! saya dengar cakap ibu . sye bertukar cita rasa , pilih kawan yang lebih tua dari saya . form 3 ! tak jauh beza kan ? s0 , berkawan larr . mak saya cakap dierong mngedik , berjalan dengan jantan ! dating , you still young . aduh ! susah doeh , xtau nak uad cam ner . sye try explain kt ayah , cerita perlahan-lahan . sye cakap " ayah , atul bosan hidup kene control nier . dengan saper atul berkawan tuh hak atul . atul tak suke ibu buad mcam nih kat atul . i know i'm still young . baru nak masuk ke alam remaja tpy please ! i hope you understand me " tuh larr , ayat tuh ! saya ingat agy ! ayat-ayat yg kluar dari mulut saya wktu tuh ! hurm . malam nier , ayah cakap nan ibu apa yang terusik kat hati sye nier . sye mmng larr marah kt ibu ! jdy , saya sengkang kak pintu bilik sye . sye dengar perbualan parent sye ! " i bukan nk halang dier berkawan yah , i dah salah jaga aydeed . i tak nak salah jaga dier . dier tuh perempuan . kita kene ambek berat . ramai kawan-kawan dier skarang nier yg jdy kes kt kdai tuh . i tak nak dier bercampur dengan budak-budak samudera tuh . you pikir dier merayau pergy dataran , mahkota tuh bagus ker ? saya ? terus menangis , subhanallah ! saya dah berdosa pada ibu saya ! semua nyer salah faham ! niat ibu baek ! ya allah , ampunilah segala dosa-dosa hamba mu ini ya allah ! ! :'(

Wednesday, 21 December 2011

awak


awak , dulu kita mcam nih kan . tpy tuh semua dulu . cerita lama kan ! erm , skarang nih awk dah bhagia dengan orng baru tuh . dier chantek wak , pndai awk pilih ! insyallah , sye pown akan doakan kebahagian awak dengan dier  ! amin ya rabal alamin ! :)
sye ? single ? yup , mmng sye single skarang nih ! sye hnya mampu senyum jer bila tengok awk buad relation nan dier kt fb tuh . tak per ar wak . suratan takdir kan , mak sye cakap jodoh dan pertemuan d'tngan tuhan . kita sbagai manusia hnya menanti kedatangan tuh ! hurm , kadang2 , boleh menangis jugak larr kalau teringat kt awk . sye rindu kt awk . sye teringin nak text awk sekali sekala . tpy tak boleh ? awk bukan milik sye agy ! awk milik orng . insyallah oke . kalau suratan takdir dpat menyatukan kita bersama balek . insyallah ! amin ! hehe , sye mengaku yg sye still syg awk ! :) 
sye ingat agy wktu sye hold hand nan awk kt tngga tuh ! awak gengam semua jari jemari sye . mcam gmbar kt atas tuh ! smpaikan sye nak menangis wktu tuh . sebab ye tak percye . orng yg sye syg akhirnya pegang jari jemari sye dengan erat . hehe , and ingat agy wktu sye merajuk ! sye pergy kelas sebelah yg kosong then duduk dengan kwan sye . tak sngka rupa-rupanya kwan sye text awk . dier suruh awk dtng kt sye . urm , wktu tuh . awk pown pergy larr kt tempat sye duduk tuh . kawan sye terus cabut lari , and sye ingat nk ikut tpy awak peluk sye . tak kasik sye kluar ! ya allah , wktu tuh hnya tuhan sje yg tahu apa yg sye rse . terima kasih eh awak , insyallah sye tak kan lupakan kenangan kita berdua dulu ! :)

Saturday, 17 December 2011

:)



hyep , dierong nier cousin sye ler . lawakan ? yg pkai baju waner pink tuh name dier NOOR SYAHIRAH ! yg pkai bju putih tuh . nama dier DINAH AFRINA ! dierng nier tergilakan si L0LIPOP tuh ! tak tau kenapa , tpy yg paling best ialah lolipop strawbberry campur dengan susu ! hihi , sye pown suke meyh ! haha !

SIBLINGS !


HEY KORNG !
aipp , dierng nier bkan nyer sye nyer siblings but bakal jdy sibling ! hahax , yg pkai bju luar waner hitam dlam putih ed hardy tuh bakal kakak ipar sye . nama dier SYERA HUSSIN ! lawa kan ? mcam nasha aziz ! yg sebelah dier tuh MIMIE HUSSIN ! adek pde SYERA nih ! dua2 comel . aduhh , jeles tau ! hahax , dierng nier mmng kuad berfesyen tengok rupa larr kan . kak SYERA  tuh ckp nan sye yg dier nk jdy pereka fesyen . insyallah , sye doakan ! haha , nnty kawin sye tempah kt dier . senang ! dpat LESS kan ! hahax , k larr smpai sini jer . baii !

kakak kesayngan !


AMALINA NAJIHA !~ <3
ITU LARH ORNG NYER . HAHAX , NIER KAKAK ANGKAT SYE . CHANTEK KAN ! HAHAX , DIER ANAK DAT0 TAU ! JGAN MAEN2 EH , HAHAX ! WALAU CAM NE POWN TARAF DIER , DIER TAK SOMBONG MEYH ! BAEK ADERLAH ! SYE SYG DIER SNGAT2 , SBB DIER LYAN SYE BAEK GILER . DIER UAD SYE CAM ADEK dier TAU ! SYG KAK AMALINA ! <3 YOU

Thursday, 15 December 2011

RiNdU !

                                                                                               

saya rindu kat awk larr , rindu sangat-sangat ! saya nak awak balek , tpy tak boleh sebab awak dah jadi milik orang kan ? sye hnya mampu senyum jer , tak per larr wak . sem0ga awak bhagia bersama orang yang tersayang tuh tau . insyallah !~ <3
  

LoVe iS cInTa !


awak masih ingat agy tak waktu tuh ? alahai waktu yang awak hold hand sye tuh ? haa , ingat pown ! hehe , tulah hari terakhir sye pegang tngan awak wktu tuh . sejak tuh sye tak dpat lagi rse indah nyer cinta ! semenjak sye kenal awak . barulah sye fham apa maksud cinta ! sye cintakan awak sangat2 , tpy awak tak pernah nmpak seikhlas mna sye cintakan awk . awak tak pernah hargai tuh semua ! mungkin ini takdir tuhan kau ? xper laa wak , dah suratan takdir . nak buad mcam mana kan ! tak de rezeki kita berdua . insyallah kalau tuhan nak kita bersama kembali seperti dulu . mungkin kita kembali eh ! :) sye still syg awk ! walaupun sye nmpak awk dah bhagia dengan someone tuh ? sye hnya mampu tersenyum dari jauh ! sbab sye tau , orng tuh larr yang akan menentukan hidup awak . insyallah awk bhagia bersama dengan dier . saya jugak akan mendoakan nyer tau ! bye awk , assalammualaikum !

KAWAN !

hey ! apa masalah agy eh kt diri kau nih ! apesal kau benci sngat kt aku yer ? apa larh besar sngat dose aku kt kau smpai setiap status kau kat facebook ader kene mngena nan aku eh ? kau tau puas hati ker , kau maseh ingat pasal lelaki tuh ! haii tuihh lerr , ambek laa tak hamak pown , kau nak sngat kan ? ambek jerk . aku tak kesah lerr . tak megah pown kalau bergaduh pasal lelaki nieh . kalau kau ajak aku bergaduh sebab merebut kan gelaran tokoh pelajaran tuh nak larh aku ! adoaiii kau nih , entah setan mana entah dah rasuk kepala hotak kau tuh ! bley blah ar , nie pnggil kawan ? fuhh ! ya allah tunjuk kan laa kepada kawan aku nie kejalan yang benar ! aminn !
                                                                              

berseorng lebih baik kan ? i mean single meyh ! hahax , focus pde pelajaran dulu ! kita nih maseh muda ! hahax , aydaatul single konon ! hahax , aku syg dier tpy die tak syg aku kan ? nk uad cam ner kan ? hahax , bertepuk sebelah tngan ! xper ar nk single dulu ! hahax , mcam sye ckp tdy . nk focus ! study tuh dahulukan !           





Najwa Latif - Carta Hati

DULU KITA KAWAN KAN ?

                         
oh awk ! dulu kita friends kan ? sekarang ! hahax , lu pikirlah sndiri ! kau dah lupakan aku kan ? urm , tak pe larh ! hak kau sama ader nk friend or unfriend aku ! aku tau kau dah benci aku , aku tau aku dah tak berguna dlam hidup kau . semoga kau bhagia dengan kawan baru kau tuh atau dengan lebih baek . merankap sebagai GIRLFRIEND kau tuh . hahax , blah larr weyh . kbaii !

for the love of cats!

   

yeah ! nama die KIKI ! 
tpy diew dah lama tak ada dalam bumi tuhan yang indah dan chantekk nih ! diew dah pegy tinggalkan sye . die mati sebab masih muda untuk melahirkan anak . die mengandung ! tpy doktor ckp , diew still anak dara . jdy dier tak berapa pndai mcam mana nk melahirkan anak die tuh ! die dan anak die pergy bersama , takde sapa yang selamat ! urm , nie sumer salah kakak kan ki ! maafkan akk kiki , tak dapat jga kau dengan baik ! insyallah , kau baek2 kt saner tuh ! aku tak kan lupakan kau eh ! sayang kau ki ! <3

:) SMILE !


oke ! nie sye , tak lawa pown . tpy oke ar ! hahax , tak larh buruk mne pown , chantek jgak ape . bkan bangga diri tapi ciptaan tuhan guys ! ingat tuh ! huhu , kulit gelap sket arh ! nie pown edit , bru nmpak chantek kan ? haha , k baii ! :P

BEST FRIEND FOREVER ! BFF !




cik ngek ! nih la kawan sye . nama die AHMAD IZZAT ISKANDAR ! hehe , hensem kan ! haha , kwan meyh ! tpy bley merangkap jdy boyfriend jgak lar . hahax , no larr ! kidding jer ! :)
sye syg dier tau , die ler kawan sye dalam masa susah or senang sye . tetap bersama dengan dia ! hehe , thankx iz , aku tak kan lupakan kau walaupun kita dah tak satu skolah lagy . sokeey , BFF youuww . hahax , die nier ex boyfriend sye lerr . hahax , tpy tetap syg dier smpai skarang nih ! diew baek , rapat dengan sye ! hehe , everyday texting ! huhu , cita2 dier pilot or doctor ! insyallah iz , urm ! arytuh dier dpat 4A 1B ! congraattss cik ngek . favourite colour dier waner merah ! haa , dekat baju tuh lerr . hehe , sye tiru dier . biarlahh ! awk saket ker . hahax ! oke ar , baii korng . byee izzat ! syg kau . ambek nih skett . muaaahh ! :*

Wednesday, 14 December 2011

FAMILY !



hey ! nie larh family sye . yg hujung tuh sye larr ! hehe , bdx techik tuh . ngee ! sye tak larr comel mana . hahax , just oke larr ! ciptaan tuhan kan ! hehe , wktu nih gmbar ktaorng holiday one family kt pangkor ! huhu , snggup ambek MC kt doktor ibu 3 hari . semata-mata sebab nih , xm0 pgy kelas tambahan . hehe . sorry guru besar . sye tak nak rotan awak tuh mendarat kat tangan sye nih . k laa bai !

ADYNDA EYSHAL NABYLEA !


HEY ! nie larh anak buah kesayangan sye , nama dier tuh hah yg dekat atas tuh ! hahax , adynda !
urm , dier sekarang nier baru 8 bulan ! die orng srawak , dilahirkan disana tpy stay melaka sama mcam mak sue dier nih . hehe , sye larr tuh . dier panggil sye mak sue meyh ! hip2 , tembam kan dier ! sekarang nier dier ader dekat sarawak , balek kampung ! urm , rindu giler kt dier nih . da lama tak cium dier . urm ! sad2 ! :'(

all about me ! :P

hello ! assalammualalikum !

~ nur aydaatul bte . nur ya'ya !
~12 years old ! (2011)
~akauntan !
~surfing internet , shopping , hangout , facebook , twitter and blogger !
~adek kepada nur aydeed bin. nur ya'ya ! 
~dua beradek jer , yg selalu bergaduh meyh ! hahax !
~ my mom .... AZIZA AHMAD 
~my dad .... NUR YA'YA BIN MAT ' CHA
~my brother ... NUR AYDEED YA'YA ! dier photographer . hip2 !