There was an error in this gadget

Saturday, 14 January 2012

secondary school .

  • hey guys , ayda here . haha , today i will share with you about secondary school . haha , i mean my new school .  jyeah , cakap melayu sudah eh . haha , aku dapat sekolah dekat SEKOLAH TINGGI PEREMPUAN MELAKA . alhamdullilah , pemohonan aku diluluskan . hehe , i'm so happy bila dpat call . haha . parents , semua bagi hadiah . ibu give me blackberry curve . aydeed give me bag roxy . haha , terbaek ahh . best sngat . fyuh , waktu first day aku sekolah kat situ aderr laa rasa janggal kejap . haha . then , ader laa kenal dua tiga orang dulu . aku ader kawan duduk sebelah aku nama dier syazwani . dier citer kat aku yg dier dpat 4A wktu UPSR arytuh . hehe , best kawan dengan dier . oke smpai sini jerr . byee !

Friday, 30 December 2011

LOVE !



thankx to ibu ! hip2 , syg ibu ! arytuh ibu belikan sye blackberry curve . katanya sebab 
dapat pergy STPM ! so , tuh hadiah nyer . fyuh ! syukur kepada tuhan , alhamdulilah ! pemohonan sye 
diluluskan . herm , insyallah ! lepas nier ayda dpat kenal dengan lebih rmai orng luar ! doakan 
sye eh ! ibu and ayah , abg ! i will do my best at new school ! :)


THE END !

Adira-Lara Lagi HQ with lyrics

jyeah ! ~



yeah ! arytuh pergy a'famosa water world ! best giler !
terima kasih ya allah sebab ary khamis tuh tak hujan . bersyukur sngat ! :)
tuh laa gmbar sye , dekat ats tuh . gmbar ats tuh wktu bru smpai . 
yg dekat bawah tuh pulak baru nk balek . haha , dekat 6 jam jugak laa berendam !
t0 all my cousin , thankx sngat sebab sudi ajak atul follow korng . terutama skali .
to my beloved cousin , faiza ! huhu , thankx dear ! and to kak elly , terima kasih bnyak .
sebab dah jdy driver ktaorng sepanjang hari . haha ! terbaek !


THE END !

Thursday, 22 December 2011

salah faham !



hidup sye di control oleh ibu ! dengan saper saya berkawan sumer nyer ibu marah . mcam hari tuh ibu cakap saya tak boleh nak berkawan dengan budak-budak lagi sebab saya dah besar . dier orng tuh kechik lagi . tak sesuai dengan kau ! oke fine ! saya dengar cakap ibu . sye bertukar cita rasa , pilih kawan yang lebih tua dari saya . form 3 ! tak jauh beza kan ? s0 , berkawan larr . mak saya cakap dierong mngedik , berjalan dengan jantan ! dating , you still young . aduh ! susah doeh , xtau nak uad cam ner . sye try explain kt ayah , cerita perlahan-lahan . sye cakap " ayah , atul bosan hidup kene control nier . dengan saper atul berkawan tuh hak atul . atul tak suke ibu buad mcam nih kat atul . i know i'm still young . baru nak masuk ke alam remaja tpy please ! i hope you understand me " tuh larr , ayat tuh ! saya ingat agy ! ayat-ayat yg kluar dari mulut saya wktu tuh ! hurm . malam nier , ayah cakap nan ibu apa yang terusik kat hati sye nier . sye mmng larr marah kt ibu ! jdy , saya sengkang kak pintu bilik sye . sye dengar perbualan parent sye ! " i bukan nk halang dier berkawan yah , i dah salah jaga aydeed . i tak nak salah jaga dier . dier tuh perempuan . kita kene ambek berat . ramai kawan-kawan dier skarang nier yg jdy kes kt kdai tuh . i tak nak dier bercampur dengan budak-budak samudera tuh . you pikir dier merayau pergy dataran , mahkota tuh bagus ker ? saya ? terus menangis , subhanallah ! saya dah berdosa pada ibu saya ! semua nyer salah faham ! niat ibu baek ! ya allah , ampunilah segala dosa-dosa hamba mu ini ya allah ! ! :'(

Wednesday, 21 December 2011

awak


awak , dulu kita mcam nih kan . tpy tuh semua dulu . cerita lama kan ! erm , skarang nih awk dah bhagia dengan orng baru tuh . dier chantek wak , pndai awk pilih ! insyallah , sye pown akan doakan kebahagian awak dengan dier  ! amin ya rabal alamin ! :)
sye ? single ? yup , mmng sye single skarang nih ! sye hnya mampu senyum jer bila tengok awk buad relation nan dier kt fb tuh . tak per ar wak . suratan takdir kan , mak sye cakap jodoh dan pertemuan d'tngan tuhan . kita sbagai manusia hnya menanti kedatangan tuh ! hurm , kadang2 , boleh menangis jugak larr kalau teringat kt awk . sye rindu kt awk . sye teringin nak text awk sekali sekala . tpy tak boleh ? awk bukan milik sye agy ! awk milik orng . insyallah oke . kalau suratan takdir dpat menyatukan kita bersama balek . insyallah ! amin ! hehe , sye mengaku yg sye still syg awk ! :) 
sye ingat agy wktu sye hold hand nan awk kt tngga tuh ! awak gengam semua jari jemari sye . mcam gmbar kt atas tuh ! smpaikan sye nak menangis wktu tuh . sebab ye tak percye . orng yg sye syg akhirnya pegang jari jemari sye dengan erat . hehe , and ingat agy wktu sye merajuk ! sye pergy kelas sebelah yg kosong then duduk dengan kwan sye . tak sngka rupa-rupanya kwan sye text awk . dier suruh awk dtng kt sye . urm , wktu tuh . awk pown pergy larr kt tempat sye duduk tuh . kawan sye terus cabut lari , and sye ingat nk ikut tpy awak peluk sye . tak kasik sye kluar ! ya allah , wktu tuh hnya tuhan sje yg tahu apa yg sye rse . terima kasih eh awak , insyallah sye tak kan lupakan kenangan kita berdua dulu ! :)

Saturday, 17 December 2011

:)



hyep , dierong nier cousin sye ler . lawakan ? yg pkai baju waner pink tuh name dier NOOR SYAHIRAH ! yg pkai bju putih tuh . nama dier DINAH AFRINA ! dierng nier tergilakan si L0LIPOP tuh ! tak tau kenapa , tpy yg paling best ialah lolipop strawbberry campur dengan susu ! hihi , sye pown suke meyh ! haha !